Video oyunları Grammy’lerin yeni adayları

Recording Academy’nin yeni aldığı kararla video oyun müzikleri de artık film ve TV’nin yanında Grammy’ler için aday oluyor. Önümüzdeki yıl diğer ikisi gibi video oyunları da ‘görsel medya’ kategorisinde değerlendirilecek. Daha önceden kategorilerde adı bile geçmeyen oyun müzikleri ödül  için yarışabilecek.

Değişiklikten önce, film ve televizyon görsel medya kategorisinin ana tanımlayıcıları olarak dururken, oyunlar “diğer görsel medya” klasöründe olduğundan görünmezdi. Bu da şu ana kadar oyun şirketlerini aday olmaktan alıkoydu.

Recording Academy’de başkan yardımcısı olan Bill Freimuth, oyun komünitesinden pek çok kişinin yıllardır oyunlar için ayrı bir kategori oluşturmalarını istediklerini ancak şu ana dek oyun yayımcılarından çok az başvuru olduğunu anlatıyor. Ve bu vesileyle video oyunlarının kendi kategorilerine sahip olması yolunda ilk adımın atıldığını düşünüyor.

Ben bu tarz ödül kurumlarına inanmıyorum ama şu işlevini de yadırgamayacağım: sanatçılara meşruluk kazandırarak, olanaklarını çok genişletiyor. Mesela benim elimi bile sürmediğim Halo serisinin müziklerini icra eden Marty O’Donnell yakınlarda IndustryGamers’a verdiği röportajda Halo filminin de müziğini yapmak isterim, ama onlar muhtemelen ‘Bize önceden denenmiş, esaslı bir Hollywood bestecisi gerekli.’ derler diye düşündüğünü söylüyor.

HABER içinde yayınlandı

Yorum bırakın