Göçük altındaki madencilere video oyun konsolu

5 Ağustos’ta Şili’de bir altın madeninin çökmesi sonucu 33 madenci yerin 700 metre altında mahsur kalmıştı. Madencilerin kurtarılmasının yaklaşık 4 ay süreceği söyleniyor. Bu kabus süreyi en iyi şekilde geçirmelerinde ise mağdurlara bir video oyun konsolu yardımcı olacak.

Yiyecek ve tuvalet malzemeleri açılan küçük bir tünel yoluyla madencilere ulaştırılıyor. Kotaku’nun Japonca MSN sitesinden çevirdiği habere göre, göçük altındakilerin günlük ihtiyaçlarını barındıran kutuların içerisinde Sony PSP’ler de bulunuyor.

Bence bu en az NASA’dan psikolojik yardım almak kadar iyi bir düşünce. Tabii hangi oyunları yollayacaklarına da bağlı. “Little Big Planet” duruma uygun gibi geldi bana.

Bir de PSP’nin şarjı yaklaşık 6 saat yetiyor. Sonrasında ne yapacaklar? Aşağıya güç kabloları mı yollayacaklar yoksa şarjı bitenler doldurulsun diye PSP’leri yukarı mı yollayacak?

HABER içinde yayınlandı

1 thoughts on “Göçük altındaki madencilere video oyun konsolu

  1. Bence direk oyun verme yerine adamlara bir internet bağlantısı verip Room Escape Games oynatsınlar… 120 Günde kurtarılana kadar belki kendilerini bir yolunu bulurlar.

Yorum bırakın